Home Workoutreeks – Ring push ups

Nu is bij meerdere sportscholen wel mogelijk om buiten te trainen en is het nog even wachten tot aan 1 juli dat je ook weer binnen mag sporten. Tot die tijd hebben we nog een aantal oefeningen.

Sporten is belangrijk om fit te blijven en zo je weerstand op peil te houden, op social media zie je heel veel workouts voorbij komen. Heel veel inspiratie dus, alleen hoe voer je een oefening uit en hoe kun je hem simpeler of moeilijker maken. Hier geven we graag meer informatie over en heb je vragen? Contacteer ons, we helpen je graag naar actief gezond!

Geen apparatuur of fitness materiaal?

Geen probleem! Check dan onze Home Workout Reeks – Op de vierkante meter gemaakt door Rico van The Strength Formula.

Ring push ups

Een mooie variant op de push ups om je borst te trainen. Hij is gelijk ook wel wat moeilijker omdat hij wat meer aanpassing van jouw vraagt, anders zwabber je tijdens de oefening. Een super voordeel aan de ring push ups is de bewegingsbaan, deze is meer dan een normale push up en zorgt daarom ook voor een grotere trainingsprikkel.

Uitvoering

Zet je handen in een ring of handvat. Houd je lichaam als een ‘plank’ en zak langzaam door je ellebogen. Zak zo diep door totdat je met je borst net voorbij je handen bent. Daarna duw je je weer omhoog.

Aandachtspunten

Zorg ervoor dat je ellebogen zo goed mogelijk langs je lichaam blijven en dat je je buikspieren aan blijft spannen. Anders hou je je handen te ver van je lichaam verwijdert en wordt de oefening minder effectief.

Moeilijkheid

Deze oefening is best zwaar. Hoe dieper je zakt, hoe zwaarder het wordt. Als diep zakken zwaar is, zak je dus iets minder diep naar beneden om het voor de eerste maal te testen. Voor een beginner kun je vanaf je knieën beginnen, is deze dan alsnog te zwaar ga dan voor een normale push up. Heb je nou helemaal geen moeite met deze oefening, ze je voeten dan op een verhoging. Voor nog een stap zwaarder kun je een rugzak met gewichten vullen.

Opbouw

Ga voor minimaal een serie van 5 herhalingen en bouw hem vanaf daar op. Doe hem dan minstens voor 2 setjes, kijk dat je hem uitbouwt naar 12 herhalingen voordat je er een serie bij doet. Let natuurlijk wel op je uitvoering, mocht hij te zwaar zijn pas hem aan.

Meer inspiratie nodig?

Check en abonneer je dan op onze YouTube Kanaal.

Blijf actief gezond!
Jeroen, Jikke & Chris