Home workoutreeks – Inverted rows

De sportscholen blijven nog even dicht. Dus wat doe je dan? Thuis lekker aan de gang, nu ook weer een nieuwe oefening voor je bilspieren en hamstrings. Sporten is belangrijk om fit te blijven en zo je weerstand op peil te houden, op social media zie je heel veel workouts voorbij komen. Heel veel inspiratie dus, alleen hoe voer je een oefening uit en hoe kun je hem simpeler of moeilijker maken. In de aankomende reeks laten we wat oefeningen zien uit onze eigen home workouts. Zo komen we donderdag ook terug op waar je op moet letten met het in elkaar zetten van een schema. Want je wilt je jezelf niet helemaal kapot trainen om zo je weerstand te verlagen en vatbaarder te worden voor ziekte.

Geen apparatuur of fitness materiaal?

Geen probleem! Check dan onze Home Workout Reeks – Op de vierkante meter gemaakt door Rico van The Strength Formula.

Inverted rows

Een mooi horizontale pull beweging om je rug trainen, het pakt de volgende spieren voornamelijk de lattisumus dorsi, rhomboids, achterkant schouders en het middelste gedeelte van de trapezius. Ooh ja, je biceps en onderarmen doen ook nog wel wat om de beweging mee te helpen. 😉

In het kort: een heerlijke praktische oefening, je kan hem zelfs aan te tafelblad doen.

 

Uitvoering

Deze oefening is voor de armen en rug. Ga met je armen gestrekt in de handvatten hangen. Trek jezelf omhoog en breng de ellebogen in de zij.

Aandachtspunten

Je houdt de handvatten vast zodat je duimen aan de bovenkant zitten. Laat je zover mogelijk uithangen voordat je weer omhoog gaat, blijf wel recht.

Moeilijkheid

Doe deze oefeningen in 3 setjes van 8 tot 30 herhalingen. Haal je de 8 niet? Maak de oefening dan iets makkelijker. Wanneer je makkelijk tot 20 komt, kun je de oefening zwaarder maken.

Opbouw

Je kunt deze moeilijker maken door snel omhoog te gaan en heel langzaam weer te zakken. Je kan ook je voeten op een verhoging plaatsen, denk dan aan een step of een stoel. Is de standaardoefening te moeilijk? Blijf dan met platte voeten op de grond staan met gebogen knieën, strek dan je armen waardoor je iets naar achter gaat hangen. Breng dan ook weer je ellebogen gebogen in de zij. Zo doe je de oefening dus in stand.

Meer inspiratie nodig?

Check en abonneer je dan op onze YouTube Kanaal.

Blijf actief gezond!
Jeroen, Jikke & Chris