Home workout reeks – Rows

Dankzij de corona maatregelen zijn de sportscholen gesloten, zo te zien kan dat ook nog wel even gaan duren. Zouden de maatregelen dan echt om 28 april verminderd gaan worden?

Sporten is belangrijk om fit te blijven en zo je weerstand op peil te houden, op social media zie je heel veel workouts voorbij komen. Heel veel inspiratie dus, alleen hoe voer je een oefening uit en hoe kun je hem simpeler of moeilijker maken.

In de aankomende reeks laten we wat oefeningen zien uit onze eigen home workouts. Zo komen we donderdag ook terug op waar je op moet letten met het in elkaar zetten van een schema. Want je wilt je jezelf niet helemaal kapot trainen om zo je weerstand te verlagen en vatbaarder te worden voor ziekte.

Geen apparatuur of fitness materiaal?

Geen probleem! Check dan onze Home Workout Reeks – Op de vierkante meter gemaakt door Rico van The Strength Formula.

Rows met een weerstandsband

De row is een oefening voor de spieren van je bovenrug: de lats en de rhomboids, waar de trapezius en de biceps de beweging verder assisteren.

Uitvoering

Voor deze oefening heb je weerstandsbanden nodig. Je traint hiermee vrijwel alle spieren in je bovenrug. Maak de weerstandsbanden ongeveer op de hoogte van je buik vast.

Aandachtspunten

Zorg dat je goed rechtop staat, zittend is ook mogelijk. Zoals in de video kan je je benen in een uitvalspas zetten. Hierdoor wordt je niet naar voren getrokken door het elastiek. Zorg er voor dat je het elastiek snel naar je toe trekt met je elleboog langs je lichaam, de schouderbladen naar elkaar toe knijpend. Hou achterin even vast, zodat je goed de spanning in je rug voelt.

Moeilijkheid

Doe deze oefeningen in 3 setjes van 8 tot 30 herhalingen. Haal je de 8 niet? Maak de oefening dan iets makkelijker. Wanneer je makkelijk tot 20 komt, kun je de oefening zwaarder maken.

Opbouw

Wanneer je niet de mogelijk hebt om met veel verschillende weerstandsbanden te trainen kan de weerstand ook vergroten of verkleinen door een stap naar achteren of naar voren te doen. Probeer eerst maar eens de 20 herhalingen te halen, deze dan op te hogen naar 30. Mocht je dat lukken voor 3 series, kun je een zwaardere weerstandsband gebruiken.

Meer inspiratie nodig?

Check en abonneer je dan op onze YouTube Kanaal.

Blijf actief gezond!
Jeroen, Jikke & Chris